TÜBİTAK ARDEB 1001 Programı 2. Dönem Başvuruları Alınmaya Başladı!

1001 – Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı Başvuruya Açıldı!

Kapsam ve Amaç

Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programının amacı, yeni bilgiler üretilmesi, bilimsel yorumların yapılması veya teknolojik problemlerin çözümlenmesidir. Bu bağlamda TÜBİTAK bilimsel esaslara uygun olan projeleri desteklemektedir.

Başvuru Detayları

Proje Süresi  Proje Bütçesi  Başvuru Takvimi

En fazla 36 aydır.

Burs dâhil, Proje Teşvik İkramiyesi (PTİ) ve Kurum hissesi hariç) yıllık bütçe sınırlaması olmaksızın 720.000 TL’dir.

Başvuru açılış: 06 Ağustos 2021

Son Tarih: 10 Eylül 2021

Burs Miktarı Üst Sınırı

Niteliği  Ücret Karşılığı Çalışmıyor İse  Ücretli Çalışıyor İse
 Lisans Öğrencisi  750.-TL/ay  -------------
 Yüksek Lisans “  3.000.-TL/ay (BİDEB bursiyeri olması halinde 500 TL ilave edilir)  550.-TL/ay
 Doktora “  3.500.-TL/ay (BİDEB bursiyeri olması halinde 1.000 TL ilave edilir)  650.-TL/ay

Doktora Sonrası Araştırmacı

4.500.-tl/ay (BİDEB bursiyeri olması halinde 1.500 TL ilave edilir)  -------------

Makine-teçhizat taleplerinin toplam bütçe ile dengeli olması gözetilir. Altyapı oluşturmaya yönelik olan projeler desteklenmez.
Not: KKTC’de yerleşik üniversiteler, ilgili protokol kapsamında 1001 programına başvuru yapabilirler.

Programla ilgili her türlü konuda tto@arel.edu.tr adresine ulaşarak proje hazırlık ve başvuru sürecinde uzmanlarımızdan destek alabilirsiniz.