TÜBİTAK 1003 Programının 2018 Yılında Açılacak Olan Çağrı Başlıkları Belirlendi

TÜBİTAK’ın yürütmekte olduğu 1003 programları, 2,5 milyon TL’ye kadar bütçesi olan büyük ölçekli programlardır. Çağrı bazlı ve iki aşamalı başvuru alınan 1003 programlarında, öncelikli alanlarda yapılan projeler desteklenmektedir. Ayrıca, üniversite-sanayi işbirliğinin güçlendirilmesine ve yüksek bütçeli araştırmaların yapılmasına olanak sağlamaktadır.

TÜBİTAK, “1003-Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projelerini Destekleme Programı” kapsamında 2018 yılında 41 adet çağrıya çıkacağını duyurmuştur. Üniversitelerin ve sanayinin hazırlıklarını şimdiden başlatabilmesi için çağrı başlıkları ve kısa tanıtım dokümanları ilan edilmiştir.

2018 yılında açılacak 1003 çağrı başlıklarına “TÜBİTAK-ARDEB 2018 YILINDA ÇIKILACAK ÇAĞRI BAŞLIKLARI“ linkinden erişebilirsiniz.

1003 projeleri için paydaş belirleme, en az proje içeriği kadar önemli ve zaman alan bir süreçtir. Bu nedenle çağrı metinleri nihai halini almadan önce olası paydaşlarla temasa geçmenizi ve hazırlıklarınızı başlatmanızı önemle belirtiriz.

Programlarla ilgili her türlü konuda AREL Teknoloji Transfer Ofisi ile iletişime geçebilir, proje hazırlık ve başvuru sürecinde uzmanlarımızdan destek alabilirsiniz.