TİCARET TTO “Yenilikçi Tasarım Yarışması” Başvuruları Başladı!

YARIŞMANIN AMACI

İstanbul Kalkınma Ajansı destekli  Ticaret TTO ve İstanbul Ticaret Odası ortaklığı ile yürütülen “Ticaret Kuluçka’da Teknolojik Girişimciliğin Geliştirilmesi Projesi kapsamında Ziraat Katılım Bankası sponsorluğu ile düzenlenecek Yenilikçi Tasarım Yarışmasında, İstanbul’da yüksek katma değer üretebilecek tasarım ve teknolojik girişimlerin sürdürülebilir gelişimine katkı sunmak ve İstanbul’un nitelikli girişimciliğin gelişmesini sağlayarak İstanbul ekonomisinin küresel ölçekte rekabet gücünü artırmak amaçlanmaktadır.

YARIŞMANIN KAPSAMI

Yarışma katılımcılarından tasarım sektöründe katma değer yaratma becerilerini artıracak özgün ve yenilikçi projeler beklenmektedir. Yarışma herkesin katılımına açık olarak, iki tematik alanda yapılacaktır. Yarışma, tasarıma konu olan iki tematik alanda yapılacaktır. Her bir alanda başvurular ayrı ayrı alınacak ve değerlendirilecektir.
1. Tematik alan: Dijital Uygulamalar (Finans, bankacılık, oyun, pazarlama, satış, sosyal medya vb. uygulamalar).
Başvuru sırasında dijital uygulamanın tasarımına ait bir tanıtım çalışması/demo sunulmalıdır.
2. Tematik alan: İnovatif Ürün Tasarımı.
Başvuru sırasında tasarıma ait bir örnek çalışma/prototip veya tasarımın çalışma prensibine ait çizimler sunulmalıdır.

DİJİTAL UYGULAMALAR TEMATİK ALAN ÖDÜLLERİ

1.’ye New York’ta Girişimcilik Eğitiminin Alınacağı Bir Haftalık Seyahat + 7.500TL
2.’ye 7.500 TL
3.’ye 5.000 TL

İNOVATİF ÜRÜN TASARIMI TEMATİK ALAN ÖDÜLLERİ

1.’ye New York’ta Girişimcilik Eğitiminin Alınacağı Bir Haftalık Seyahat + 7.500TL
2.’ye 7.500 TL
3.’ye 5.000 TL

• Her iki tematik alanda ilk 5 ‘e giren projelere TİCARET KULUÇKA Merkezinde 1 yıl boyunca ücretsiz yer alma ve Ticaret Kuluçka programından ücretsiz faydalanma hakkı sunulmuştur. Bir yıllık süre 17 Şubat 2019 tarihinde başlayacaktır.

YARIŞMANIN BAŞVURUSU

Yarışma başvuruları Ticaret TTO web adresinden online olarak yapılacaktır. Proje sahiplerinin, başvuru sırasında online başvuru formundaki bilgileri eksiksiz doldurmalı ve tanıtıcı posterlerini online sisteme jpg olarak yüklemeleri gerekmektedir.

Başvuru için tıklayınız.

YARIŞMA TAKVİMİ

Yarışma 17 Şubat 2020 tarihinde yapılacaktır. Yarışmaya başvuran katılımcılardan finale kalan katılımcılar jüri önünde sunum yapacaklardır. Ön elemeyi geçen projeler Ticaret TTO adresinden aşağıda belirtilen tarihte duyurulacaktır. Yarışma günü, her bir tematik alanda finale kalan yarışmacılardan dereceye girenler yarışma ödül töreninde ilan edilecektir.

YARIŞMA AŞAMALARI

Yarışmanın ilanı ve elektronik ortamda kayıtların başlaması 02 Ocak 2020

Elektronik ortamda kayıtların sona ermesi 02 Şubat 2020

Ön elemeyi geçenlerin duyurusu 06 Şubat 2020

Sunum yapma eğitimi 10-11 Şubat 2020/ İstanbul Ticaret Üniversitesi Küçükyalı Yerleşkesi

Juri önünde sunumların yapılması 13 Şubat 2020 / İstanbul Ticaret Üniversitesi Küçükyalı Yerleşkesi

Ödül Töreni 17 Şubat 2020 / İstanbul Ticaret Üniversitesi Küçükyalı Yerleşkesi

AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ

YARIŞMANIN TÜM DETAYLARI İÇİN YARIŞMA ŞARTNAMESİNİ OKUYUNUZ.