Avrupa Birliği ERA-NET Programından Üniversitemize Destek

Avrupa Birliği tarafından, ERA-NET Programı EuroNanoMed Çağrısı kapsamında üniversitemiz Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Öğretim Elemanı Yard. Doç. Dr. Pınar ÇAKIR HATIR’ın proje ortağı olduğu “NANOfabricated NANOcomposite NANObioactive and NANOfunctional rEplacements of tympAnic membRane as advanced DRUg delivery and regenerative platforMs (4NanoEARDRM) ” adlı proje destek almaya hak kazanmıştır.

Proje kapsamında hastalarda etkili bir performans elde etmek amacıyla kulak zarının iyileştirilmesi için nano/mikro ölçekteki özellikleri ile tüm işlevleri (onarıcı, anti-enfektif, immünomodülatör ve akusto-mekanik) yerine getirmek üzere biyomimetik kulak zarı iskelesi geliştirilecektir. Bu iskele antibiyotik yüklü ve moleküler baskılanmış polimer nanopartiküller (NP’ler) ile desteklenecektir.

Proje konsorsiyumu İtalya (Consorzio Interuniversitario Nazionale per la Scienza e Tecnologia dei Materiali ve Linari Engineering s.r.l.), Almanya (Technische Universität Dresden ve MJR Pharmjet GmbH), Hollanda (Maastricht Universiteit) ve Türkiye (İstanbul Arel Üniversitesi) olmak üzere 4 farklı ülke ve 6 kurumdan (KOBİ, Üniversite ve Araştırma Konsorsiyumu) oluşmaktadır.

Proje 36 ay boyunca devam edecek olup Türkiye Ortağına ayrılan bütçe 561.300 TL ‘dir.

Değerli akademisyenimiz Yard. Doç. Dr. Pınar ÇAKIR HATIR’ı kutlar, çalışmalarında başarılar dileriz.