2549 – TÜBİTAK Polonya Ulusal Araştırma ve Geliştirme Merkezi (NCBR) ile İkili İşbirliği Programı Üçüncü Çağrısı Açıldı

2549 – TÜBİTAK Polonya Ulusal Araştırma ve Geliştirme Merkezi (NCBR) ile İkili İşbirliği Programı Üçüncü Çağrısı Açıldı

Türkiye ile Polonya arasında bilim, teknoloji ve yenilik alanlarında işbirliğinin geliştirilmesini desteklemek amacıyla oluşturulan 2549 – Polonya Ulusal Araştırma ve Geliştirme Merkezi (NCBR) ile İkili İşbirliği Programı üçüncü çağrısı açıldı.

Program çerçevesinde açılan çağrılar ile iki ülke arasında bilim, teknoloji ve yenilik alanında sürdürülebilir ortaklıkların kurulması hedeflenmektedir. Türkiye ve Polonya’nın araştırma kuruluşları, üniversiteleri, araştırma enstitüleri ve KOBİ’lerin yanında sanayiler arasındaki işbirliğinin de teşvik edilmesi hedeflenenler başlıklar arasındadır.

Türkiye’den başvuran araştırmacılar için 720.000 TL olarak belirlenen proje başına destek üst limiti, Polonya’dan başvuran araştırmacılar için 850.000 PLN olarak belirlenmiştir. 25 Haziran 2018 tarihinde açılan Bilgi ve İletişim Teknolojileri (ICT), Enerji, Sağlık ve Gıda alanlarından projelerin kabul edileceği çağrıya, araştırmacılar 07 Eylül 2018 saat 17:00’a kadar başvurulabilecektir.

Sunulacak ortak proje önerilerinde Türkiye’deki proje ortaklarının 2549 kodlu programa ortak başvuru formunu kullanarak http://uidb-pbs.tubitak.gov.tr internet adresinden elektronik olarak başvuru yapmaları gerekmektedir. Polonya’daki proje ortaklarının ise NCBR’nin istediği formatta NCBR’ye başvuru yapmaları beklenmektedir.

Çağrı ile ilgili detaylı bilgiye http://www.tubitak.gov.tr/tr/icerik-proje-basvuru-cagrisi-6 bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Programla ilgili her türlü konuda Arel Teknoloji Transfer Ofisi ile iletişime geçebilir, katılım ve başvuru sürecinde uzmanlarımızdan destek alabilirsiniz.