1512-BiGG Çağrısı Açıldı!

1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı ile girişimcilerin, teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri için, fikir aşamasından pazara kadar olan faaliyetlerin desteklenmesi, böylece nitelikli girişimciliğin özendirilmesi ve uluslararası rekabet gücü olan, yenilikçi, teknoloji düzeyi yüksek ürün ve hizmetleri geliştirebilen başlangıç firmalarının oluşturulması amaçlanmaktadır.

Bu program yenilikçi iş fikirlerinin ticari ürüne/sürece/hizmete dönüştürülmesine yönelik aşağıda açıklanan üç aşamadan oluşmaktadır.

Aşama 1; girişimcilerin iş fikirlerini uygulayıcı kuruluşlara sunduğu, uygulayıcı kuruluşun bu iş fikirlerini değerlendirdiği, başarılı bir iş planına dönüşme olasılığı yüksek olan iş fikirleri için girişimcilere hızlandırıcı hizmeti sundukları aşamadır.

Aşama 2; iş planlarının bu Uygulama Esasları çerçevesinde değerlendirilmesi ile başlayan aşamadır. Değerlendirme sonucunda desteklenmesi uygun bulunan iş planları için girişimciden tanımlı bir zaman aralığı içinde kuruluş tanımına uygun şirket kurması istenir. TEYDEB Aşama 2 süresince kuruluşun isteğine bağlı olarak iş rehberi desteği sağlayabilir.

Aşama 3; kuruluşun bir önceki aşamada elde ettiği çıktıların, Ar-Ge çalışmalarıyla performans ve işlevsellik bakımından iyileştirilmesi ile ticarileşme potansiyellerinin arttırılmasını amaçlayan aşamadır.

İş Fikri Başvurularının Yapılacağı Uygulayıcı Kuruluşlar:

Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi: BİGG HEALTH

Son başvuru tarihi:28.02.2020

Akdeniz Üniversitesi: BİGG AKDENİZ

Ankara Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kurucu ve İşletici A.Ş. (Bilkent Ü.): BİGG MARKA

Ankara Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş.: ankaBİGG

Son başvuru tarihi: 28.02.2020

Arçelik A.Ş. : BİGG Arçelik Garage

Arı Teknokent Proje Geliştirme Planlama A.Ş. (İTÜ): BİGG İTÜ Çekirdek

Son başvuru tarihi: 17.02.2020

Ata Teknokent A.Ş. (Atatürk Ü.): BİGG ATA

BÜN Teknopark Anonim Şirketi (Boğaziçi Ü.): DREAMBİGG