ECSEL Ortak Girişimi 2020 Yılı Çağrısı Açıldı!

ECSEL Ortak Girişimi 2020 Yılı Çağrısı Açıldı!

ECSEL Ortak Girişimi tarafından 5 Şubat 2020 tarihinde açılışı ilan edilen 2020 yılı çağrısının 1. Aşama başvuruları başladı. Uluslararası başvuru sürecinde, ECSEL projelerinde Türkiye’den de kurum ve kuruluşlar yer alabilmekte. Türkiye ulusal paydaşları için çağrıyı toplam 5 Milyon Avro bütçeyle destekliyor.

Başvuru ve değerlendirme iki aşamalı olarak gerçekleştirilecek. Uluslararası proje önerileri bağımsız uluslararası bilimsel değerlendirme panelleri vasıtasıyla değerlendirelecektir. Uluslararası konsorsiyumun birinci aşama proje başvurusu (Project Outline), koordinatör tarafından 5 Mayıs 2020 tarihine kadar “Funding and Tenders Portal” üzerinden elektronik ortamda yapılması gerekmektedir.

Format, konu, kapsam, bilimsel içerik ve ulusal başvuru koşulları açısından yeterli bulunan projelerin yürütücülerinden ikinci aşama başvuruları (full-proposal) istenecektir.

Proje önerilerinde yer alan her araştırma ekibi, Avrupa Komisyonu ve kendi ülkesindeki çağrı metninde belirtilen fonlayıcı kurum tarafından ve ilgili kurumun yerel mevzuat ve esaslarına göre desteklenecek. Ulusal destek başvuruları şu şekilde gerçekleşecektir:

  • Konsorsiyuma Türkiye’den dahil olan Üniversite/Araştırma Merkezleri/Sanayi Kuruluşları ve KOBİ’ler; TÜBİTAK tarafından 1071 Uluslararası Araştırma Fonlarından Yararlanma Kapasitesinin ve Uluslararası Ar-Ge İşbirliklerine Katılımın Artırılmasına Yönelik Destek Programı” kurallarına uygun şekilde desteklenecek.  Uluslararası başvurunun yanı sıra ayrıca TÜBİTAK’a  12 Mayıs 2020 tarihine kadar Proje Başvuru Sistemi (uidb-pbs.tubitak.gov.tr) üzerinden ECSEL birinci aşama başvurusunun ve elektronik imzalı halinin iletilmesi gerekmektedir. Çağrı, PBS üzerinde “Çoklu İşbirliği Destek Programları (1.AŞAMA)” başlığı altında “ECSEL -2020 1. Aşama” olarak yer almaktadır. ECSEL-2020 Çağrısına özel olarak, TÜBİTAK tarafından “1071 Programı” kapsamında bir proje için verilebilecek maksimum bütçe üst limiti (PTİ ve kurum hissesi dahil olacak şekilde) 3 Milyon Avro  ile sınırlıdır.

 

Çağrı ile ilgili daha detaylı bilgilerin yer aldığı dokümanlara ulaşmak için lütfen https://www.ecsel.eu/calls/calls-2020  adresini ziyaret edebilirsiniz.

Proje fikirlerini ve potansiyel ortak profillerini incelemek için ECS Collaboration Tool adresini ziyaret edebilirsiniz.

ECSEL Başvuru dokümanına ulaşmak için lütfen tıklayınız.

ECSEL Bilgi Günü etkinliği 18 Şubat 2020 tarihinde İstanbul’da düzenlenecektir. Etkinlik hakkında detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Notlar:

ECSEL 2020 TÜBİTAK Ulusal Çağrı Takvimi:

12 Mayıs 2020 : Birinci aşama ARDEB-1071 ulusal başvuru son tarihi

15 Mayıs 2020 : E-İmza ile başvurunun tamamlanması için son tarih

ECSEL 2020 Uluslararası Çağrı Takvimi:

05 Şubat 2020 : Çağrının açılma tarihi.

05 Mayıs 2020 : Birinci aşama RIA ve IA başvurularının teslimi için son gün (17:00 CET)*

Haziran 2020 : Birinci aşamadan geçen projelerin ikinci aşama başvurusuna davet edilmesi.

16 Eylül 2020 : İkinci aşama başvurularının teslimi için son gün (17:00 CET)

Aralık 2020 : İkinci aşama başvurularının sonuçlarının duyurulması.

 

İRTİBAT NOKTALARI:

Avrupa Birliği Çerçeve Programları:

Ezgi BENER

Telefon: 0312 298 1785

Utku ÇETİN

Telefon: 0312 298 1775

E-Posta:ncpict@tubitak.gov.tr

ECSEL Hakkında:

Ufuk2020 Programı kapsamında desteklenen Ortak Girişimleri’nden biri olan Electronics Components and Systems for European Leadership (ECSEL JU), elektronik komponent ve sistemler konularında, önemli uygulama (akıllı ulaşım, akıllı sağlık, enerji, dijital sanayi, dijital yaşam vb.) ve önemli teknoloji (sistem ve komponentler, birlikte çalışabilirlik, güvenlik-güvenilirlik, hesaplma sistemleri, elektronik komponenet ve sistemler b.) alanlarında faaliyet göstermektedir. Pazara daha yakın, ürüne dönüştürülmesi daha kolay ve teknoloji olgunluk seviyesi daha yüksek olan projelerin desteklendiği ECSEL projelerinde Türkiye’den de kurum ve kuruluşlar yer alabilmektedir.

Avrupa Komisyonun 161 Milyon Avro ile katkı sağladığı 2020 Çağrısına Türkiye’nin de yer aldığı 21 ülke katılmaktadır. Ulusal katkılar ile çağrı toplam bütçesi 327.5 Milyon Avro olup, Türkiye ise ulusal paydaşları için çağrıyı toplam 5 Milyon Avro bütçeyle desteklemektedir.

ECSEL programına, uluslararası çağrı başvuru sistemi olan “Funding and Tenders Portal” üzerinden online olarak proje başvurusu yapılmaktadır. Ülkemiz araştırmacılarının, çağrı ortağı ülkelerdeki kuruluşlarla oluşturdukları konsorsiyum ile büyük ölçekli proje önerilerini sunması beklenmektedir. Projeyi sunan konsorsiyumun en az 3 farklı ülkeden 3 farklı kurumdan oluşması gerekmektedir.

Projeye katılan ülkeler şöyledir:

Almanya, Avusturya, Belçika, Çekya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İrlanda Cumhuriyeti, İspanya, İsrail, İsveç, İsviçre, İtalya, Letonya, Lüksemburg, Macaristan, Norveç, Polonya, Slovakya ve Türkiye.

Çağrı kapsamında fonlanacak araştırma başlıkları aşağıda verilmektedir:

Key Applications:

  1. Transport and Smart Mobility
  2. Health and Well-being
  3. Energy
  4. Digital Industry
  5. Digital Life

 

Essential Capabilities:

  1. Systems and Components: Architecture, Design and Integration
  2. Connectivity and Interoperability
  3. Safety, Security and Reliability
  4. Computing and Storage
  5. Process Technology, Equipment, Materials and Manufacturing for Electonic Components and Systems