4004 Doğa Eğitimi Ve Bilim Okulları Çağrısı Açıldı!

Çağrı Adı

4004 DOĞA EĞİTİMİ VE BİLİM OKULLARI ÇAĞRISI AÇILDI!

Çağrının

Amacı/Kapsamı

Doğa, bilim ve teknoloji konularında farkındalık yaratmak amacıyla hedef kitlenin bilimsel konu, kavram ve süreçleri gözlem ve uygulamalarla anlamasına olanak sağlayan ve belirli bir program dahilinde gerçekleştirilen etkinlikler, konaklamalı veya konaklamasız eğitim programlarıdır.

Çağrı Amaçları

  • Doğal süreçlerin bilimsel bakış açısıyla anlaşılmasını desteklemek,
  • Katılımcıları izleyici ve dinleyici konumundan çıkarıp, aktif görevler vererek onları “yapan-yaşayan” konumuna getirmek, bu yolla anlamlı öğrenmeyi sağlayarak bilginin daha kalıcı olmasına katkıda bulunmak,
  • Farklı konularda gerçekleştirilen gözlem ve uygulamalarla katılımcılara disiplinlerarası bir bakış açısı kazandırmak,
  • Etkileşimli uygulamalarla, katılımcıların bilime bakış açısının olumlu yönde gelişmesine katkıda bulunmak,
  • Bireylerin bilimsel çalışmalar ve bilimsel düşünme konusunda özgüvenini geliştirmek ve pekiştirmek,
  • Elde edilen kazanımlara dayalı olarak katılımcılarda girişimciliğin ve bireysel yaratıcılığın gelişimine katkı sağlamaktır.

Destek Verilecek Etkinlikler

Açık ve kapalı uçlu deney, Animasyon ve benzetim (simülasyon), Argümantasyon, Artırılmış/sanal/karma gerçeklik, Bilgi işlemsel düşünme, Bilimsel gezi ve saha çalışması, Dijital oyun/ öyküleme, Doğa ve yaban hayatı gözlemi, Eğitsel oyun, Mobil uygulama, Oyunlaştırma, Sergi ve gösteri, Sanat, Spor, STEAM, Tahmin et - gözle – açıkla, Tartışma (seminer, panel vb.) ve çalıştay, Yaratıcı drama vb.

Etkinlik Süresi

Konaklamalı projelerde, toplam etkinlik dönemi gün sayısı tanışma ve kapanış dâhil en fazla 10 gün (en fazla 9 gece) ile sınırlıdır. Konaklamasız projelerde, etkinlik gün sayısı sınırı aranmaz.

Başvuru Koşulları

  • Türkiye’de ikamet eden T.C. vatandaşı olmak,
  • En az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak,
  • Kamu kurum/kuruluşları, üniversiteler, belediyeler ya da kamunun veya belediye iştiraklerinin işlettiği bilim merkezinde tam zamanlı personel kadrosunda olmak.

Başvuru Yöntemi

Programa başvuru sadece Çevrimiçi olarak yapılır. Başvuruya ait tüm bilgi ve belgeler başvuru sistemine yüklenir. TÜBİTAK’a basılı evrak gönderilmez.

Proje başvurusu yapılabilmesi için tüm başvuru sahiplerinin (proje yürütücülerinin) öncelikle Araştırmacı Bilgi Sistemi (ARBİS) hesabının bulunması gerekir. ARBİS hesabı bulunmayan başvuru sahipleri, adresinden kayıt olabilir. ARBİS kaydını tamamlayan başvuru sahipleri (proje yürütücüleri) başvurularını http://bilimtoplum-pbs.tubitak.gov.tr adresinden yapabilirler.

Son Başvuru Tarihi

Elektronik Başvuru Son Tarihi 28 Şubat 2022 (Saat 17.30)

Programla ilgili her türlü konuda tto@arel.edu.tr adresine ulaşarak ve “Arel -Teknoloji Transfer Ofisimizi” ziyaret ederek proje hazırlık/başvuru sürecinde uzmanlarımızdan destek alabilirsiniz.

ArelTTO Ekibi